Store danske medier skriver jævnligt artikler om digitale valutaer (kan også være nævnt som kryptovaluta), men deres fokus er på kurserne i stedet for de teknologiske fordele, der er ved anvendelsen af digitalevalutaer. Denne artikel har netop dette fokus, så du kan lære mere om emnet og måske begynde at anvende denne form for valuta privat eller i din forretning.

Meget lave gebyrer på overførsler

En af fordelene ved kryptovalutaer er, at det ikke koster mere at overføre større beløb. Nu tænker du sikkert, at det heller ikke koster mere for dig at sende 10.000 kroner end 1.000 kroner. Det passer måske, hvis du bruger MobilePay, men du kan ikke sende 1.000.000 kroner med MobilePay. Flere danske banker er også begyndt at tage højere gebyrer for at sende større beløb. Det kan være, at det koster 2 kroner at sende op til et par tusind, hvorefter det måske koster 20 kroner. Det afhænger selvfølgelig også af, om det skal være en straksoverførsel eller en almindelig bankoverførsler. Overførsler igennem kryptovaluta er dog mest sammenlignelige med straksoverførsler, hvorfor der tages udgangspunkt i dette.

 

Generelt set er det måske ikke billigere at overføre penge igennem kryptovaluta fra Danmark til Danmark, men er det Danmark til udlandet og i en anden valuta, så kan det sagtens betale sig. Danske banker tager nemlig gebyrer for overførsler til udlandet, og de tager også penge for at veksle til udenlandsk valuta. MobilePay kan overhovedet ikke bruges her, da denne app kun kan anvendes i Danmark.

 

For lige at vende tilbage til kryptovalutaer, så blev der nævnt, at overførselsgebyret er det samme. Det er i princippet rigtigt, der kan dog være visse undtagelser. Generelt kan der dog nævnes, at selv hvis gebyret stiger lidt, så er det en meget lille procentdel af summen. Overfører du 1.000.000 kroner, så er gebyret minimalt. Overfører du 10 kroner, så er gebyret en del større, fordi det ikke bliver beregnet som en procentdel af summen. Overførselsgebyret afhænger nemlig af hvor mange transaktioner, der er “pending” på netværket.

 

Ingen mulighed for at trække pengene tilbage

Ovenstående overskrift kan sagtens være en ulempe, hvis du er køber af noget, men hvis du læser med på en blog om business, så er du sandsynligvis sælger. Dermed bliver det en fordel for dig og din business.

 

Det er ikke muligt at trække pengene tilbage, når først de er sendt afsted, hvis du anvender kryptovalutaer. Der er nemlig ingen, man kan klage til, hvis man ønsker at det skal ske. I den traditionelle verden kan du ringe til din bank og lave det, der kaldes for en indsigelse. Herefter trækker de pengene tilbage, og webshoppen du har handlet fra får et gebyr. Dette kan man undgå helt med kryptovalutaer.

Categories:

Tags:

Comments are closed