Stress grundet alle de ting du skal tage dig af derhjemme? Stress på arbejdet? Der er mange ting man kan gå og være stresset over og det er så absolut ikke sundt for os, hvis vi lader stressen løbe løbsk. For stress skal forebygges og her får du nogle gode råd til hvordan du gør netop det.

Hvilke ting er vigtige for dig?

Vi kan ikke nå alting. Det er desværre en trist del af det at leve, som vi alle er nødt til at indse på et eller andet tidspunkt. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at gøre, lave og opnå alle de ting, som vi gerne vil. Og hvis du er en person, som gerne vil rigtig meget i livet, så kan det være svært for dig at sluge. Men det er meget vigtigt at du gør det.

Det handler om at finde ud af, hvad det er du gerne vil prioritere. Hvad er det der er vigtigst for dig?

Det kan være svært og intimiderende at stille sig selv sådanne spørgsmål, men det kan være en meget god proces at gennemgå med jævne mellemrum. Alt for ofte har vi det nemlig med at arbejde os hen mod mål, som vi egentlig ikke længere har lyst til at nå. Eller måske har du simpelthen sagt ja til for meget arbejde, som i sidste ende alligevel ikke interesserer dig?

Spørg dig selv om hvad du ville vælge til eller fra i dit liv, hvis du absolut skulle vælge. Måske har du stadig lyst til at lave det hele, men nogle af tingene har du simpelthen mere lyst til end andre. Eller måske kan du vente et par år med nogle af tingene, fordi de lige nu ikke betyder så meget for dig?

Søg professionel hjælp

Hvis det er meget svært for dig at komme af med stressen, så kan det være en god ide at søge professionel hjælp. Dette kan tage form af mange forskellige ting.

For nogle kan det være at snakke det igennem med en vis veninde, imens andre har godt brug af en livscoach. Men for helt andre er det nødvendigt at tage fat på en psykolog, fordi det faktisk er noget dybere der ligger bag. Hvad tror du ville være bedst for dig? Du kan naturligvis altid prøve dig frem de forskellige muligheder.

Categories:

Tags:

Comments are closed